Spaţiu asociativ

Pe parcursul acestor trei seri despre natură, vă invităm să descoperiţi mai multe asociaţii din Timişoara şi Banat, preocupate de mediu şi de dezvoltarea durabilă.
Fiecare asociaţie va fi la dispoziţia dumneavoastră pentru a vă prezenta activitatea lor, între proiecţiile filmelor de seară (de la ora 19 :45 la ora 20 :30).

Biofresh, restaurant vegetarian situat pe strada Eugeniu de Savoya, vă va propune marţi să le descoperiţi produsele. CRIES şi ASAT vă vor oferi spre degustare miercuri şi joi băuturi şi diferite produse locale, provenite din comerţil echitabil.

Verde pentru Biciclete
Campania “Verde pentru Biciclete” este prima initiativa oficiala din Timisoara care incurajeaza adoptarea mersului pe bicicleta ca si alternativa ecologica si economica la transportul urban. Ne adresam cetatenilor din Timisoara si nu numai, indiferent de varsta.
http://www.pedaleaza.ro/

De Partea Ta
Scopul asociaţiei „De Partea Ta” este educarea tinerilor şi adulţilor întru diversitate, toleranţă şi respect faţă de patrimoniul natural şi cultural românesc şi universal.
http://www.departeata.ro/

EcoTimisoara
Eco Club Timişoara există pentru a crea o Timişoară mai curată, pentru îmbunătăţirea atitudinii şi schimbării comportamentului cetăţenilor prin atragerea atenţiei şi schimbarea mentalităţii asupra relaţiei om-mediu şi conştientizarea efectelor negative ale acţiunii fiecăruia dintre noi asupra mediului.
http://www.ecotimisoara.ro/

Tara Nerei
Prezentarea Asociatiei Asociația Țara-Nerei este o asociație neguvernamentală non-profit, înființată sub impulsul de a prețui valorile neamului prin menținerea interesului național și promovarea la nivel internațional a culturii tradiționale și a creației populare.
http://www.tara-nerei.ro/ http://ecotimisoara.ro/

C.R.I.E.S.
CRIES (Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2009, şi care funcţionează ca spaţiu de dialog şi de cooperare între diferitele reţele din aria iniţiativelor etice şi solidare: finanţarea responsabilă, comerţul echitabil, consumul responsabil, parteneriatul local producător-consumatori, întreprinderile de inserţie socială.   
http://www.cries.ro

A.S.A.T.
ASAT (Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti) este un sistem de economie alternativă care are la bază o relaţie de colaborare şi încredere între producători şi consumatori. Aici, cele două părţi, care pe o piaţă liberă de cele mai multe ori nu se întâlnesc, nu se cunosc sau se ignoră reciproc, au posibilitatea să se cunoască. Proiectul ASAT ridică problema responsabilităţii consumatorului. Deşi multe persoane declară că vor să consume sănătos, vor un mediu mai curat, vor o viaţă mai sănătoasă, puţini dintre noi ne punem problema efortului cu care se pot realiza aceste deziderate. Este nevoie de un efort personal şi de decizia de a-ţi orienta propriile alegeri de consum spre aceste obiective.
http://asat.ecosapiens.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: